divendres, 4 de novembre del 2016

ELS TASTETS DE NATURA, TOT UN ÈXIT

Bona tarda famílies!!

Per començar el mes de novembre, aprofitant que és una data festiva i en el marc de les activitats programades per Fires de Girona, vam reunir entre 20 i 25 famílies a prop de l'illa del Ter, al tram de riu que queda darrera del GEiEG de Sant Ponç. Des de les 10 del matí fins a quarts de 2 del migdia, petits i grans varen poder gaudir d'un petit tastet de quatre activitats tot fent un agradable passeig per la vora del riu.

Els que van arribar més puntuals varen començar per l'anellament; sempre resulta una experìencia formidable, tots aquells ocells que intentem observar a la natura amb els prismàtics sense fer gaire soroll perquè no marxin o pels amants de la fotografia mirant d'aconseguir el millor plànol, el dimarts, els vam tenir a tocar. Alguns dels protagonistes del matí són: el balquer, la merla i el merlot, la mallerenga carbonera, el pit-roig i el verdum, entre altres.




Per a la següent activitat calia posar-se les botes de riu, agafar els salabrets i xip xap cap a dins a pescar tots els peixos que un cop activat l'equip de pesca elèctrica quedaven endormiscats, això ens va permetre tocar i veure d'aprop també algunes espècies com: anguiles, barbs, gambússies, carpes...




Pels que són més de tocar de peus a terra, varen disfrutar amb el taller dels rastres que deixen els animals en el seu pas pel fang, la neu o la sorra fina... Tots es van poder endur la petjada d'algun mamífer com el teixó, l'esquirol, el porc senglar, la daina, el cérvol, la geneta, el gat; o d'aus.




Finalment, pels que encara tenien energia i ganes de deixar el granet de sorra en aquest espai tant bonic de les ribes del Ter, van apropar-se a l'espai de LandArt on a partir de fulles, pedres, branques, arrels, arbres grans i d'altres més petits i algunes pinyes que haviem anat a buscar el dia abans van sorgir projectes com ocells, coipús, mosques i altres animals a partir d'una pinya, tortugues, marietes anguiles a partir de pedres i arrels... 



Si voleu veure més fotos, hem preparat una selecció que trobareu al nostre facebook!

Us animem a mirar el calendari d'activitats del curs 2016/17 perquè darrera d'aquest tastet hi ha una gran oferta!

Fins aviat!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada